8.8.16







Dupa o vacanta necesara si binevenita,  revenim cu numarul 28 al revistei noastre de foiletoane.
In locul rubricii ilustrate „Romania pitoreasca” avem un montaj intitulat „415-LETOPISET”, dedicat celui care a fost Voievodul Unirii si de la a carui trecere in memoria neamului se implinesc in aceste zile 415 ani.
Sa incepem cu noutatile!  Florin Purluca are pentru noi o povestire excelenta in genul policier-fantasy intitulata „Detectiv”.  Prietenul revistei noastre, scriitorul Sergiu Somesan ne daruieste, pe langa foiletonul inceput de curand „Pisica si Capcaunul”, un nou roman in premiera , de asta data un SF pursange, intitulat „Dragonul cu aripi ascunse”. Ce fel de „dragon” ?! o sa vedeti in paginile revistei si in imaginea de pe coperta inspirata de acest roman.
Echipajul grupului aerian din „Combat temporal” ajunge intr-o situatie... paradoxala , cronicarul Songe se afla intre viata si moarte in episodul 4 al foiletonului „Krakstar”, scris de Luminita Dobrea, iar „Fratia asistentelor” isi deapana in continuare intrigile malefice.
Calatoria lui Tim Severin in „Expeditia Sindbad” se apropie de sfarsit, nava araba ajungand cu peripetii in Marea Chinei, pe urmele legendarului Sindbad Marinarul. 
In „Numaratoare inversa” echipajul portavionului USS Thomas Jefferson se pregateste sa intampine inamicul aflat pe curs de interceptare, iar „Team Rafale” este prinsa in urmarirea teroristilor afgani care au pus mana pe satelitul francez prabusit in desert. 
Tot la marginea desertului se desfasoara si penultima parte a westernului „ Furtuna peste Staked Plains” si unde vajnicul Sycamore se pare ca isi serveste ultima cina, fiindca niste oameni hotarati vor sa faca dreptate... ca in Texas.
Sperand ca v-am captat suficient atentia... 

Lectura placuta si tineti aproape!

2 comentarii:

marius spunea...

va multumesc pentru munca facuta cu drag si calitate.am o bibliteca de citeva mii de volume pe care doresc sa le daruiesc cititorilor pasionati dar nu stiu cum.va multumesc.

O Altfel De E-Carte spunea...

Gasesti aici: http://romania-inedit.3xforum.ro/topic/83/Carti_in_limba_romana/
o comunitate de pasionati ai digitizarii cartilor, mai vechi sau mai noi. Succes!

Colectie de Povestiri SF&F

Pro Arte - Gh. Mocanu (1938-1993)

Vladimir Colin - Grifonul lui Ulise

Constantin Ignatescu - Agurida

Vladimir Colin - Timp cu calaret si corb

Alexandru Mitru - Legenda Valaha

Nikolai Gogol - Taras Bulba

Bernard Cornwell - Harlequin

Bernard Cornwell - Vagabond

Bernard Cornwell - Eretic

Ion Arama - Luntrasii lui Vlad Voda

Eugen Boureanul - Vijelia